Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię bakalie i ciasta z bakaliami. A ten keks mojego pomysłu jest nimi wypełniony po brzegi.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2217
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 692
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 993
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1093
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2217
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 692
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 993
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1093
Składniki
*Bakalie zalać wrzątkiem. Odstawić, wystudzić, odsączyć. *Posiekać orzechy, migdały i morele. Żurawinę pozostawić w całości.
*Jaja utrzeć z cukrem, *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia i olejek migdałowy, *wmieszać, *dodać bakalie, *wymieszać. *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC. *Wymieszać cukier puder z wodą, polać wystudzone ciasto, ozdobić zanim polewa zastygnie.