Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię bakalie i ciasta z bakaliami. A ten keks mojego pomysłu jest nimi wypełniony po brzegi.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 233
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40405
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5267
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 233
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40405
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5267
Składniki
*Bakalie zalać wrzątkiem. Odstawić, wystudzić, odsączyć. *Posiekać orzechy, migdały i morele. Żurawinę pozostawić w całości.
*Jaja utrzeć z cukrem, *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia i olejek migdałowy, *wmieszać, *dodać bakalie, *wymieszać. *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC. *Wymieszać cukier puder z wodą, polać wystudzone ciasto, ozdobić zanim polewa zastygnie.