Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię bakalie i ciasta z bakaliami. A ten keks mojego pomysłu jest nimi wypełniony po brzegi.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2061
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 351
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 771
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17230
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2061
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 351
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 771
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17230
Składniki
*Bakalie zalać wrzątkiem. Odstawić, wystudzić, odsączyć. *Posiekać orzechy, migdały i morele. Żurawinę pozostawić w całości.
*Jaja utrzeć z cukrem, *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia i olejek migdałowy, *wmieszać, *dodać bakalie, *wymieszać. *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC. *Wymieszać cukier puder z wodą, polać wystudzone ciasto, ozdobić zanim polewa zastygnie.