Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, nie sposób skończyć na jednym kawałku. Jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5649
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8882
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7909
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5434
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5649
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8882
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7909
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5434
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i wanilią na gładką masę. Ciągle miksując dolewać octu, a następnie po odrobinie oleju. Ubić białka na sztywną masę i delikatnie połączyć z masą. Dodawać -przesianą wcześniej- mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać mieszankę ulubionych- drobno posiekanych- suszonych owoców i orzechów i delikatnie wymieszać ciasto. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 175 stopni około 50 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.