Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68035
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1959
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68035
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1959
Składniki
Bakalie posiekać i obtoczyć w mące.
Masło utrzeć, dodając cukier, zoltka, mąkę z proszkiem. Do utartej masy dodajemy bakalie i ubite białka.
Formę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą (lub wykładamy pergaminem - wg upodobań) i wylewamy masę. Wlane ciasto nacinamy po środku, wzdłuż, nożem namoczonym w roztopionym maśle.
Pieczemy 1 godzinę w temp.180. Można ciut dłużej, trzeba kontrolować. Każdy piec piecze inaczej:)