Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny. U mnie już jest.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Blaszka 8X 32 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Rodzynki zalewamy rumem. Imbir i owoce kandyzowane ( bez pamelo )zalewamy gorącą wodą. Gdy namiękną, odcedzamy, osuszamy i posypujemy mąką.
Masło powinno mieć temperaturę pokojową.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Ucieramy masło.
Stopniowo dodajemy cukier puder, potem naprzemiennie jajka i mąkę.
Jeśli ciasto jest zbyt gęste możemy dolać mleka.
Wsypujemy owoce i skórki kandyzowane i dokładnie mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do blaszki. Pieczemy w 180 C ok. 60 minut. Po przestudzeniu polewamy lukrem i ozdabiamy kandyzowanymi owocami.