Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny. U mnie już jest.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Blaszka 8X 32 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Rodzynki zalewamy rumem. Imbir i owoce kandyzowane ( bez pamelo )zalewamy gorącą wodą. Gdy namiękną, odcedzamy, osuszamy i posypujemy mąką.
Masło powinno mieć temperaturę pokojową.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Ucieramy masło.
Stopniowo dodajemy cukier puder, potem naprzemiennie jajka i mąkę.
Jeśli ciasto jest zbyt gęste możemy dolać mleka.
Wsypujemy owoce i skórki kandyzowane i dokładnie mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do blaszki. Pieczemy w 180 C ok. 60 minut. Po przestudzeniu polewamy lukrem i ozdabiamy kandyzowanymi owocami.