Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne, wilgotne ciasto wypełnione po brzegi bakaliami. Ekspresowe w przygotowaniu, bez użycia miksera. Polecam :-)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Bakalie z grubsza posiekać ( głównie orzechy ). W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: przesianą mąkę, cukier, sól oraz przyprawy. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: roztrzepane lekko jajka, puree z dyni oraz olej. Do składników suchych dodać składniki mokre i krótko wymieszać, tylko do połączenia. Na koniec dodać bakalie i wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy keksówki o dolnych wymiarach około 30 x 12 cm, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wyrównać.
Piec w temperaturze 175°C przez 45 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, chwilę przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i odłożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Smacznego :-)