Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks, który robię co roku na Święta Bożego Narodzenia od przeszło 20 lat. Czasem dodaję same orzechy, czasem mieszankę keksową – zależy na co przyjdzie mi ochota. Ciasto długo zachowuje świeżość.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 590
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 58
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 33
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 16
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 880
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 294
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 590
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 58
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 33
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 16
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 880
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 294
Składniki
W rondelku roztapiamy margarynę, a następnie ją studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia i przestudzoną margarynę. Na końcu wsypujemy bakalie obtoczone w mące. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.