Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks, który robię co roku na Święta Bożego Narodzenia od przeszło 20 lat. Czasem dodaję same orzechy, czasem mieszankę keksową – zależy na co przyjdzie mi ochota. Ciasto długo zachowuje świeżość.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 879
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5961
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9786
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 879
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5961
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9786
Składniki
W rondelku roztapiamy margarynę, a następnie ją studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia i przestudzoną margarynę. Na końcu wsypujemy bakalie obtoczone w mące. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.