Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny:)))
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10628
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13008
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10628
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13008
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4758
Składniki
Utrzeć masło, po trochu dodawać cukier i po 1 żółtku, aż do wyczerpania. ( Im dłużej miksujesz, tym lepiej, nie należy się spieszyć- tylko stopniowo dodawać składniki)
Dodać spirytus. Bakalie przesypać mąką. Ubić pianę i dodać do masy. Od tej pory mieszać łopatką. Wsypać mąkę i proszek- wymieszać i bakalie - wymieszać.
Ciasto wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 40-45 minut. Smacznego!