Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks z bakaliami pieczony na wolnym ogniu"
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 803
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4515
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 99
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 803
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4515
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 99
Składniki
Zalej owoce połową brandy. Przykryj i zostaw na noc.
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Kwadratową formę 23 cm wyłóż podwójnie papierem do pieczenia, tak aby wystawał na 2,5 cm. Pokrój nasączone brandy owoce.
Mikserem ubij masło z cukrem. Mieszając dalej, dodaj kolejno jajka, następnie dżem oraz esencję. Partiami dodawaj do masy owoce i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Ostrożnie przełóż ciasto do formy. Udekoruj całymi migdałami.
Piecz 2 i 1/2 godziny, sprawdzając patyczkiem. Jeszcze gorące, polej resztą brandy. Pozostaw w formie, przykryj ściereczką. Obwiąż wstążką, gdy całkiem wystygnie.Źródło: Olivia