Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks żurawinowy"
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 81
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Bakalie zalej rumem, odstaw na dobę w chłodne miejsce.
Margarynę utrzyj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku, ucierając. Wsyp mąkę (2 łyżki odłóż) wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz. Bakalie posyp odłożoną mąką, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Ciasto przełóż do natłuszczonej, posypanej bułką tartą keksówki. Piecz ok. 50 min w temp. 170°C.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie