Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad, pierś wychodzi soczysta, ziołowa.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 994
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 859
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 994
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 859
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Składniki
Przyprawy wymieszałem z oliwą i musztardą. Piersi przekroiłem w poprzek i zostawiłem na kilka minut w marynacie.
Na patelni rozgrzałem olej, piersi zamoczyłem w rozkłóconym jajku, obtoczyłem w bułce tartej i smażyłem na złoty kolor.
Podawałem z ryżem i zestawem surówek. Nie używam ryżu w plastyku. Ryż wypłukałem, a następnie ugotowałem 1/2 szkl ryżu na 1 szkl wody.
Przemycamy zdrowie: Ryż można gotować ze szczyptą siemienia lnianego. Do przypraw dodaję kurkumę, a do bułki tartej otręby.