Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad, pierś wychodzi soczysta, ziołowa.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 176
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1143
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12062
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 176
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1143
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12062
Składniki
Przyprawy wymieszałem z oliwą i musztardą. Piersi przekroiłem w poprzek i zostawiłem na kilka minut w marynacie.
Na patelni rozgrzałem olej, piersi zamoczyłem w rozkłóconym jajku, obtoczyłem w bułce tartej i smażyłem na złoty kolor.
Podawałem z ryżem i zestawem surówek. Nie używam ryżu w plastyku. Ryż wypłukałem, a następnie ugotowałem 1/2 szkl ryżu na 1 szkl wody.
Przemycamy zdrowie: Ryż można gotować ze szczyptą siemienia lnianego. Do przypraw dodaję kurkumę, a do bułki tartej otręby.