Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz połączenie bananów i karmelu, mamy dla ciebie propozycję idealną. Ciasto Banoffee jest nie tylko przepyszne, ale również nie wymaga pieczenia, dlatego bez problemów wykonają je nawet początkujący kucharze. Przepis na Banoffee jest odporny na jakiekolwiek pomyłki. Wystarczy, że ubijesz masę śmietanową, ułożysz wszystkie składniki w odpowiedniej kolejności, a następnie wstawisz je do lodówki. Największa trudność? Oczekiwanie, aż ciasto banoffee będzie gotowe!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Herbatniki rozdrobnij i połącz z roztopionym masłem i pokrojonymi drobno migdałami. Wyłóż dno foremki.
Masę krówkową wstaw do gorącej wody, aby stała się luźniejsza i rozsmaruj na spodzie. Ułóż plastry bananów wcześniej skropione sokiem z cytryny (by nie ściemniały).
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem i dodawaj stopniowo mascarpone. Masę wyłóż na banany.
Z czekolady zrób wiórki i udekoruj nimi wierzch ciasta. W tym celu możesz również wykorzystać plasterki bananów lub chipsy bananowe. Ciasto banoffee schładzaj przez minimum 3 godziny, a następnie podawaj.