Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz połączenie bananów i karmelu, mamy dla ciebie propozycję idealną. Ciasto Banoffee jest nie tylko przepyszne, ale również nie wymaga pieczenia, dlatego bez problemów wykonają je nawet początkujący kucharze. Przepis na Banoffee jest odporny na jakiekolwiek pomyłki. Wystarczy, że ubijesz masę śmietanową, ułożysz wszystkie składniki w odpowiedniej kolejności, a następnie wstawisz je do lodówki. Największa trudność? Oczekiwanie, aż ciasto banoffee będzie gotowe!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12538
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1415
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13564
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5718
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12538
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1415
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13564
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5718
Składniki
Herbatniki rozdrobnij i połącz z roztopionym masłem i pokrojonymi drobno migdałami. Wyłóż dno foremki.
Masę krówkową wstaw do gorącej wody, aby stała się luźniejsza i rozsmaruj na spodzie. Ułóż plastry bananów wcześniej skropione sokiem z cytryny (by nie ściemniały).
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem i dodawaj stopniowo mascarpone. Masę wyłóż na banany.
Z czekolady zrób wiórki i udekoruj nimi wierzch ciasta. W tym celu możesz również wykorzystać plasterki bananów lub chipsy bananowe. Ciasto banoffee schładzaj przez minimum 3 godziny, a następnie podawaj.