Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem jabłkowym i korzennymi przyprawami,takie same robią w Mc'Donaldzie:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19368
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1745
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232210
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19368
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1745
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232210
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka,dodać masło,cukier brązowy i przyprawy. Gotować na średnim ogniu około 10 minut,od czasu do czasu mieszając,wystudzić.
Cisto francuskie pociąć na 3 równe części i wzdłuż,wyjdzie 6 kawałków. Nakładać po 2 łyżki nadzienia jabłkowego,brzegi każdego kawałka posmarować wodą i złożyć.Brzegi ciasta zacisnąć zębami widelca.
Do garnka najlepiej szerokiego wlać na wysokość 3-4 cm olej,dobrze rozgrzać.Wrzucać po 2-3 sztuki ciastek i smażyć 2 minuty do zezłocenia ciasta,raz przerzucić.Przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia oleju.
Najlepiej smakują ciepłe.