Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem jabłkowym i korzennymi przyprawami,takie same robią w Mc'Donaldzie:)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17830
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15686
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17830
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15686
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka,dodać masło,cukier brązowy i przyprawy. Gotować na średnim ogniu około 10 minut,od czasu do czasu mieszając,wystudzić.
Cisto francuskie pociąć na 3 równe części i wzdłuż,wyjdzie 6 kawałków. Nakładać po 2 łyżki nadzienia jabłkowego,brzegi każdego kawałka posmarować wodą i złożyć.Brzegi ciasta zacisnąć zębami widelca.
Do garnka najlepiej szerokiego wlać na wysokość 3-4 cm olej,dobrze rozgrzać.Wrzucać po 2-3 sztuki ciastek i smażyć 2 minuty do zezłocenia ciasta,raz przerzucić.Przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia oleju.
Najlepiej smakują ciepłe.