Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem jabłkowym i korzennymi przyprawami,takie same robią w Mc'Donaldzie:)
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 65
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 64
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4606
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 278
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 81
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 65
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 64
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4606
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 278
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 81
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka,dodać masło,cukier brązowy i przyprawy. Gotować na średnim ogniu około 10 minut,od czasu do czasu mieszając,wystudzić.
Cisto francuskie pociąć na 3 równe części i wzdłuż,wyjdzie 6 kawałków. Nakładać po 2 łyżki nadzienia jabłkowego,brzegi każdego kawałka posmarować wodą i złożyć.Brzegi ciasta zacisnąć zębami widelca.
Do garnka najlepiej szerokiego wlać na wysokość 3-4 cm olej,dobrze rozgrzać.Wrzucać po 2-3 sztuki ciastek i smażyć 2 minuty do zezłocenia ciasta,raz przerzucić.Przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia oleju.
Najlepiej smakują ciepłe.