Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27314
Polecam, pychota.
Odsłon: 231
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 48
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27314
Polecam, pychota.
Odsłon: 231
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 48
Składniki
Na mleku gotujemy budyń w trakcie mieszając dodajemy cukier. Na stolnicę posypaną mąką wykładamy ciasto, rozwałkowywujemy i kroimy kwadraty. Krawędzie wykrojonych kwadratów smarujemy rozkłóconym jajkiem a w środek wykładamy na każdy po 2 łyżki budyniu. Kwadraty składamy na połowę i dość mocno dociskamy brzegi ciasta aby się nie rozkleiło. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 220st. C