Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne, choć nieziemsko słodkie :) Mały kawałeczek w zupełności gasi pragnienie słodyczy :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4991
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4991
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1492
Składniki
Wykonanie: W kąpieli wodnej roztopić białe czekolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a nim herbatniki. Następnie wlać białą masę z płatkami Kangus. Przygotować ciemną masę: ubić 100 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne. Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus. Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez noc.