Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne, choć nieziemsko słodkie :) Mały kawałeczek w zupełności gasi pragnienie słodyczy :)
Pasta kanapkowa z tofu jest śmiesznie prosta w przygotowaniu, a w smaku nie u...
Odsłon: 1026
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 367
Pasta kanapkowa z tofu jest śmiesznie prosta w przygotowaniu, a w smaku nie u...
Odsłon: 1026
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 367
Składniki
Wykonanie: W kąpieli wodnej roztopić białe czekolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a nim herbatniki. Następnie wlać białą masę z płatkami Kangus. Przygotować ciemną masę: ubić 100 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne. Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus. Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez noc.