Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z dodatkiem kisielu żurawinowego i owoców, to bardzo lekki i pyszny deser.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 227
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1137
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 227
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1137
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru. Następnie ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec w temp 180 stopni około 30 minut. Jedną galaretkę leśną i żelatynę rozpuścić w 3/4 szklance gorącej wody. Drugą galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Zsiadłe mleko, 5 łyżek cukru i dwie szklanki owoców zmiksować, dodać płynną galaretkę z żelatyną, zamieszać. Odłożyć w chłodne miejsca, gdy zacznie tężeć wyłożyć na zimny biszkopt, ozdobić pozostałymi owocami, zalać tężejącą galaretką.