Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 360
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 360
Składniki
drożdże i cukier rozpuścić w letnim mleku, do miseczki wsypać mąkę i zetrzeć na grubej tarce schłodzone margaryny, wymiesić to. później wlać do tego drożdże i olejki, zagnieść luźne ciasto , zostawić do wyrośnięcia, wałkować cienkie placki i wycinać paski w kształcie prostokąta, na środek dać marmoladę i skleić dwa boki nacinać nożem , piec na foremce wyłożonej papierem na złoto, posypać cukrem pudrem
wychodzi ich bardzo dużo z tej porcji