Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10077
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1837
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 698
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3933
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10077
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1837
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 698
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3933
Składniki
CIASTO: wszystkie składniki zagnieść i schlodzić. Wylepić tortownicę, ponakłuwać i piec 15 minut w temperaturze 200 stopni
KREM: żółtka utrzeć z cukrem; wymieszać z mąką. Zagotować mleko, gorącym zalać kogel-mogel i mieszając ogrzewać na bardzo małym ogniu aż zgęstnieje. Dodać wiórki i KASIĘ. Utrzeć i wyłożyć na podpieczone ciasto. Zapiec razem 20 minut w temperaturze 180 stopni.
BEZA: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodać stopniowo cukier puder i dalej ubijać. Nałożyć na kokosowy wierzch. Zapiec razem 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.
Ciasto ostudzić, wstawić na noc do lodówki.