Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 449
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8672
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2999
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 449
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8672
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2999
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Składniki
CIASTO: wszystkie składniki zagnieść i schlodzić. Wylepić tortownicę, ponakłuwać i piec 15 minut w temperaturze 200 stopni
KREM: żółtka utrzeć z cukrem; wymieszać z mąką. Zagotować mleko, gorącym zalać kogel-mogel i mieszając ogrzewać na bardzo małym ogniu aż zgęstnieje. Dodać wiórki i KASIĘ. Utrzeć i wyłożyć na podpieczone ciasto. Zapiec razem 20 minut w temperaturze 180 stopni.
BEZA: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodać stopniowo cukier puder i dalej ubijać. Nałożyć na kokosowy wierzch. Zapiec razem 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.
Ciasto ostudzić, wstawić na noc do lodówki.