Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały nam białka jajek? Zróbmy pyszne ciasteczka idealne do kawy...
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39581
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39581
Składniki
Białka (mogą być z lodówki, ale niekoniecznie) ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier, cały czas ubijając. Następnie wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, nabieramy małą porcję masy jedną łyżką i drugą ściągamy formując okrągłe ciasteczko. Nie martwmy się, jeśli będzie nieregularne i postrzępione ;) Pamiętajmy, by zachować małe odstępy między ciastkami. Z podanych składników wyszło mi ok 40 kokosanek. Pieczemy w 180 st. C ok 15-20 min, aż ciasteczka będą rumiane, ale nie spieczone (inaczej będą suche z posmakiem goryczki). Smacznego!