Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały nam białka jajek? Zróbmy pyszne ciasteczka idealne do kawy...
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 133
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 133
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Białka (mogą być z lodówki, ale niekoniecznie) ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier, cały czas ubijając. Następnie wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, nabieramy małą porcję masy jedną łyżką i drugą ściągamy formując okrągłe ciasteczko. Nie martwmy się, jeśli będzie nieregularne i postrzępione ;) Pamiętajmy, by zachować małe odstępy między ciastkami. Z podanych składników wyszło mi ok 40 kokosanek. Pieczemy w 180 st. C ok 15-20 min, aż ciasteczka będą rumiane, ale nie spieczone (inaczej będą suche z posmakiem goryczki). Smacznego!