Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mojego dzieciństwa, czyli kokosanki, jakie robiła moja Mama :) Pyszne, maślane, idealne! Ciasteczka trzymają kształt i nie rozlewają się na blasze. Jest to bardzo szybki i prosty przepis na coś słodkiego, który na pewno Ci się przyda w awaryjnej sytuacji :)
miska, łyżka, garnek, blacha do pieczenia
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 436
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5144
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3349
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 436
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5144
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3349
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 st. C. Masło roztapiamy w rondelku. Lekko przestudzone masło przelewamy do naczynia z wiórkami kokosowymi. Białka ubijamy, dodając cukier po kilka łyżek na raz, aż powstanie gęsta sztywna piana. Białka dodajemy partiami do kokosu i delikatnie łączymy. Ciastka wykładamy łyżką lub ręką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 12 minut, aż kokosanki przybiorą ładnego złotego koloru. Smacznego! :)