Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mojego dzieciństwa, czyli kokosanki, jakie robiła moja Mama :) Pyszne, maślane, idealne! Ciasteczka trzymają kształt i nie rozlewają się na blasze. Jest to bardzo szybki i prosty przepis na coś słodkiego, który na pewno Ci się przyda w awaryjnej sytuacji :)
miska, łyżka, garnek, blacha do pieczenia
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 745
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4207
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17502
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3306
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 246
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 745
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4207
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17502
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3306
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 246
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 st. C. Masło roztapiamy w rondelku. Lekko przestudzone masło przelewamy do naczynia z wiórkami kokosowymi. Białka ubijamy, dodając cukier po kilka łyżek na raz, aż powstanie gęsta sztywna piana. Białka dodajemy partiami do kokosu i delikatnie łączymy. Ciastka wykładamy łyżką lub ręką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 12 minut, aż kokosanki przybiorą ładnego złotego koloru. Smacznego! :)