Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mojego dzieciństwa, czyli kokosanki, jakie robiła moja Mama :) Pyszne, maślane, idealne! Ciasteczka trzymają kształt i nie rozlewają się na blasze. Jest to bardzo szybki i prosty przepis na coś słodkiego, który na pewno Ci się przyda w awaryjnej sytuacji :)
miska, łyżka, garnek, blacha do pieczenia
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 213
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2837
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 213
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2837
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 st. C. Masło roztapiamy w rondelku. Lekko przestudzone masło przelewamy do naczynia z wiórkami kokosowymi. Białka ubijamy, dodając cukier po kilka łyżek na raz, aż powstanie gęsta sztywna piana. Białka dodajemy partiami do kokosu i delikatnie łączymy. Ciastka wykładamy łyżką lub ręką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 12 minut, aż kokosanki przybiorą ładnego złotego koloru. Smacznego! :)