Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to jedne z najprostszych ciasteczek, jakie można upiec. W naszej wersji ich przygotowanie jest jeszcze mniej skomplikowane, ponieważ nie trzeba nawet ubijać piany z białek jaj. Wystarczy w odpowiedniej kolejności wymieszać ze sobą składniki, z masy ulepić kulki i włożyć do piekarnika. Porada: jeśli chcesz, aby kokosanki były nieco zdrowsze, zamiast białego cukru sięgnij po cukier kokosowy, który charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym. Dodatkowo sprawia, że wypieki nabierają karmelowego koloru.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1411
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3569
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1254
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1411
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3569
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1254
Składniki
Do miski wbij jajka. Wymieszaj je za pomocą rózgi kuchennej wraz z cukrem.
Gdy cukier przestanie chrzęścić wsyp wiórki kokosowe i dokładnie wymiesza za pomocą sylikonowej szpatułki.
Z masy formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Wykładaj je na blaszkę z papierem do pieczenia.
Kokosanki piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut.