Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to jedne z najprostszych ciasteczek, jakie można upiec. W naszej wersji ich przygotowanie jest jeszcze mniej skomplikowane, ponieważ nie trzeba nawet ubijać piany z białek jaj. Wystarczy w odpowiedniej kolejności wymieszać ze sobą składniki, z masy ulepić kulki i włożyć do piekarnika. Porada: jeśli chcesz, aby kokosanki były nieco zdrowsze, zamiast białego cukru sięgnij po cukier kokosowy, który charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym. Dodatkowo sprawia, że wypieki nabierają karmelowego koloru.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1356
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1356
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Składniki
Do miski wbij jajka. Wymieszaj je za pomocą rózgi kuchennej wraz z cukrem.
Gdy cukier przestanie chrzęścić wsyp wiórki kokosowe i dokładnie wymiesza za pomocą sylikonowej szpatułki.
Z masy formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Wykładaj je na blaszkę z papierem do pieczenia.
Kokosanki piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut.