Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to jedne z najprostszych ciasteczek, jakie można upiec. W naszej wersji ich przygotowanie jest jeszcze mniej skomplikowane, ponieważ nie trzeba nawet ubijać piany z białek jaj. Wystarczy w odpowiedniej kolejności wymieszać ze sobą składniki, z masy ulepić kulki i włożyć do piekarnika. Porada: jeśli chcesz, aby kokosanki były nieco zdrowsze, zamiast białego cukru sięgnij po cukier kokosowy, który charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym. Dodatkowo sprawia, że wypieki nabierają karmelowego koloru.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6277
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9158
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8850
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6277
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9158
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8850
Składniki
Do miski wbij jajka. Wymieszaj je za pomocą rózgi kuchennej wraz z cukrem.
Gdy cukier przestanie chrzęścić wsyp wiórki kokosowe i dokładnie wymiesza za pomocą sylikonowej szpatułki.
Z masy formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Wykładaj je na blaszkę z papierem do pieczenia.
Kokosanki piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut.