Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to jedne z najprostszych ciasteczek, jakie można upiec. W naszej wersji ich przygotowanie jest jeszcze mniej skomplikowane, ponieważ nie trzeba nawet ubijać piany z białek jaj. Wystarczy w odpowiedniej kolejności wymieszać ze sobą składniki, z masy ulepić kulki i włożyć do piekarnika. Porada: jeśli chcesz, aby kokosanki były nieco zdrowsze, zamiast białego cukru sięgnij po cukier kokosowy, który charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym. Dodatkowo sprawia, że wypieki nabierają karmelowego koloru.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22982
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1880
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4866
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22982
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1880
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4866
Składniki
Do miski wbij jajka. Wymieszaj je za pomocą rózgi kuchennej wraz z cukrem.
Gdy cukier przestanie chrzęścić wsyp wiórki kokosowe i dokładnie wymiesza za pomocą sylikonowej szpatułki.
Z masy formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Wykładaj je na blaszkę z papierem do pieczenia.
Kokosanki piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut.