Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe ciasteczka są idealne do herbaty :) Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Odpowiednio słodkie, pyszne i tak proste! Do dzieła, moi drodzy! :)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1598
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 558
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1598
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 558
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 170⁰C. Masło topimy i łączymy z wiórkami koksowymi. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i mąkę. Do białek stopniowo dodajemy wiórki z masłem i dokładnie mieszamy. Masę kokosową wykładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 10-13 minut, aż ciasteczka się zrumienią.