Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe ciasteczka są idealne do herbaty :) Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Odpowiednio słodkie, pyszne i tak proste! Do dzieła, moi drodzy! :)
Szybka i smaczna
Odsłon: 13850
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10181
Szybka i smaczna
Odsłon: 13850
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 28
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10181
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 170⁰C. Masło topimy i łączymy z wiórkami koksowymi. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i mąkę. Do białek stopniowo dodajemy wiórki z masłem i dokładnie mieszamy. Masę kokosową wykładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 10-13 minut, aż ciasteczka się zrumienią.