Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka do schrupania o każdej porze. :) Życzę smacznego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10960
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6281
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13230
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4983
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10960
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6281
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13230
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4983
Składniki
Utrzyj masło z cukrem pudrem na kremową masę. Dodaj jajko i olejek waniliowy i ubijaj dalej, do czasu połączenia składników. Następnie dodaj suche składniki do masy czyli mąkę wymieszaną z proszkiem i wiórkami kokosowymi.Jeśli się da wyrób masę mikserem a jeśli nie , użyj do tego rąk.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200C. Wyłóż pergaminem blachę i rozkładaj masę ciasta. Zachowaj odstęp. Piecz około 15 minut. Oczywiście każda z nas ma inny piekarnik. Ciasteczka dekoruj wg uznania. Te ciasteczka robiła i dekorowała moja 7 letnia córcia. ( przy niewielkiej pomocy mamy:) ).