Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka do schrupania o każdej porze. :) Życzę smacznego.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1157
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 114
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1157
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 114
Składniki
Utrzyj masło z cukrem pudrem na kremową masę. Dodaj jajko i olejek waniliowy i ubijaj dalej, do czasu połączenia składników. Następnie dodaj suche składniki do masy czyli mąkę wymieszaną z proszkiem i wiórkami kokosowymi.Jeśli się da wyrób masę mikserem a jeśli nie , użyj do tego rąk.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200C. Wyłóż pergaminem blachę i rozkładaj masę ciasta. Zachowaj odstęp. Piecz około 15 minut. Oczywiście każda z nas ma inny piekarnik. Ciasteczka dekoruj wg uznania. Te ciasteczka robiła i dekorowała moja 7 letnia córcia. ( przy niewielkiej pomocy mamy:) ).