Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka do schrupania o każdej porze. :) Życzę smacznego.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3043
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 387
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 109
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1940
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12741
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3043
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 387
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 109
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1940
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12741
Składniki
Utrzyj masło z cukrem pudrem na kremową masę. Dodaj jajko i olejek waniliowy i ubijaj dalej, do czasu połączenia składników. Następnie dodaj suche składniki do masy czyli mąkę wymieszaną z proszkiem i wiórkami kokosowymi.Jeśli się da wyrób masę mikserem a jeśli nie , użyj do tego rąk.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200C. Wyłóż pergaminem blachę i rozkładaj masę ciasta. Zachowaj odstęp. Piecz około 15 minut. Oczywiście każda z nas ma inny piekarnik. Ciasteczka dekoruj wg uznania. Te ciasteczka robiła i dekorowała moja 7 letnia córcia. ( przy niewielkiej pomocy mamy:) ).