Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto na bazie serka ricotta z malinami, borówkami i kokosem. Ricotta nadaje mu wyjątkowo delikatnego smaku. Ciasto nie jest nazbyt słodkie, świetnie sprawdzi się do popołudniowej kawy.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3302
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 243
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5410
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5042
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3302
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 243
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5410
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5042
Składniki
Cukier i jajka ucieramy na gładką, puszystą masę. Dolewamy olej, miksujemy. Następnie dodajemy porcjami ricottę, a na końcu mąki z proszkiem do pieczenia. Do gotowego ciasta dodajemy połowę owoców i delikatnie mieszamy łyżką, aby jak najmniej je uszkodzić. Ciasto przelewamy do blaszki keksowej. Na górze układamy pozostałe owoce, posypujemy kokosem. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 55-60 minut. W połowie pieczenia warto przykryć je papierem do pieczenia lub pergaminem, aby góra nie spiekła się zbyt mocno. Ciasto jest pyszne i na ciepło i po ostygnięciu.