Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto na bazie serka ricotta z malinami, borówkami i kokosem. Ricotta nadaje mu wyjątkowo delikatnego smaku. Ciasto nie jest nazbyt słodkie, świetnie sprawdzi się do popołudniowej kawy.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5567
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5567
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Cukier i jajka ucieramy na gładką, puszystą masę. Dolewamy olej, miksujemy. Następnie dodajemy porcjami ricottę, a na końcu mąki z proszkiem do pieczenia. Do gotowego ciasta dodajemy połowę owoców i delikatnie mieszamy łyżką, aby jak najmniej je uszkodzić. Ciasto przelewamy do blaszki keksowej. Na górze układamy pozostałe owoce, posypujemy kokosem. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 55-60 minut. W połowie pieczenia warto przykryć je papierem do pieczenia lub pergaminem, aby góra nie spiekła się zbyt mocno. Ciasto jest pyszne i na ciepło i po ostygnięciu.