Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto na bazie serka ricotta z malinami, borówkami i kokosem. Ricotta nadaje mu wyjątkowo delikatnego smaku. Ciasto nie jest nazbyt słodkie, świetnie sprawdzi się do popołudniowej kawy.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 769
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 769
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Składniki
Cukier i jajka ucieramy na gładką, puszystą masę. Dolewamy olej, miksujemy. Następnie dodajemy porcjami ricottę, a na końcu mąki z proszkiem do pieczenia. Do gotowego ciasta dodajemy połowę owoców i delikatnie mieszamy łyżką, aby jak najmniej je uszkodzić. Ciasto przelewamy do blaszki keksowej. Na górze układamy pozostałe owoce, posypujemy kokosem. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 55-60 minut. W połowie pieczenia warto przykryć je papierem do pieczenia lub pergaminem, aby góra nie spiekła się zbyt mocno. Ciasto jest pyszne i na ciepło i po ostygnięciu.