Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowiec ze śmietaną- bardzo smaczne ciasto, mogę go polecić z przyjemnością, bo u mnie w jeden dzień zostało zjedzone!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Ciasto miodowe: Podane składniki zagniatamy ze sobą i pieczemy dwa placki na blaszce o wymiarze 25/36 w 180 stopniach.
Masa kokosowa: W jednej szklance mleka gotujmy cukier i wiórki kokosowe. W pozostałym mleku rozmieszajmy mąki i wlejmy na gotujące się mleko. Gotujmy do gęstości, po czym utrzyjmy z masłem.
Śmietanka: Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z lekko tężejącymi galaretkami pomarańczowymi rozpuszczonymi w 1 szklance wrzątku. Na końcu łyżką wmieszajmy kajmak.
Masa kajmakowa: Masło ucieramy i łączymy z kajmakiem. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- masa kokosowa- Ciasto miodowe- masa kajmakowa- herbatniki- lekko smarujemy masą kajmakową- śmietanka- dekoracja.