Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowiec ze śmietaną- bardzo smaczne ciasto, mogę go polecić z przyjemnością, bo u mnie w jeden dzień zostało zjedzone!
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17397
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1079
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6243
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17397
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1079
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6243
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Ciasto miodowe: Podane składniki zagniatamy ze sobą i pieczemy dwa placki na blaszce o wymiarze 25/36 w 180 stopniach.
Masa kokosowa: W jednej szklance mleka gotujmy cukier i wiórki kokosowe. W pozostałym mleku rozmieszajmy mąki i wlejmy na gotujące się mleko. Gotujmy do gęstości, po czym utrzyjmy z masłem.
Śmietanka: Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z lekko tężejącymi galaretkami pomarańczowymi rozpuszczonymi w 1 szklance wrzątku. Na końcu łyżką wmieszajmy kajmak.
Masa kajmakowa: Masło ucieramy i łączymy z kajmakiem. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- masa kokosowa- Ciasto miodowe- masa kajmakowa- herbatniki- lekko smarujemy masą kajmakową- śmietanka- dekoracja.