Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowiec ze śmietaną- bardzo smaczne ciasto, mogę go polecić z przyjemnością, bo u mnie w jeden dzień zostało zjedzone!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1464
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 224
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7028
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 322
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 274
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1464
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 224
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7028
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 322
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 274
Składniki
Ciasto miodowe: Podane składniki zagniatamy ze sobą i pieczemy dwa placki na blaszce o wymiarze 25/36 w 180 stopniach.
Masa kokosowa: W jednej szklance mleka gotujmy cukier i wiórki kokosowe. W pozostałym mleku rozmieszajmy mąki i wlejmy na gotujące się mleko. Gotujmy do gęstości, po czym utrzyjmy z masłem.
Śmietanka: Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z lekko tężejącymi galaretkami pomarańczowymi rozpuszczonymi w 1 szklance wrzątku. Na końcu łyżką wmieszajmy kajmak.
Masa kajmakowa: Masło ucieramy i łączymy z kajmakiem. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- masa kokosowa- Ciasto miodowe- masa kajmakowa- herbatniki- lekko smarujemy masą kajmakową- śmietanka- dekoracja.