Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jabłka pod kokosową pierzynką.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 103
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 46
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Składniki
Przesianą mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia, dodałem pokrojoną margarynę, cukier i żółtka. Wszystko wymieszałem na gładką masę. Ciasto wyłożyłem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i nakłułem widelcem. Podpiekłem je 15 minut w 180 stopniach.
W tym czasie obrałem jabłka i pokroiłem je na cienkie plasterki. Jabłka wymieszałem z sokiem z cytryny i mąką ziemniaczaną. Do jabłek dodałem kilka rodzynek (bo lubię) i szczyptę kurkumy (dla koloru i zdrowia).
Z białek ubiłem sztywną pianę, następnie powoli dodawałem cukier, a na koniec wsypałem wiórki kokosowe i wymieszałem łyżką.
Na podpieczone ciasto wyłożyłem masę jabłkową i przykryłem ją masą kokosową. Piekłem 35 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika na wierzch ciasta starłem kilka kostek czekolady. Czekolada posypana na gorące ciasto, łatwo przykleja się na wierzchu.