Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast sera - zapiekana śmietana i wiórki kokosowe. Ciekawy smak, inny każdego dnia. Najpierw bardziej puszysty, później bardziej "serowy".
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11665
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5538
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13756
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11665
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5538
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13756
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Nie musi być zwarte, wystarczy aby składniki się połączyły. Połowę ciasta wykładam na dużą blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą).
Masa: ubijamy mikserem żółtka z cukrem, dodajemy budyń (proszek), śmietanę i wiórki kokosowe. Ubijamy pianę z białek i dodajemy delikatnie do masy.
Masę wylewamy na blachę. Posypujemy drugą połową ciasta.
Pieczemy ok. 50 min. w temp. 175 stopni.