Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe i szybkie do przygotowania,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 271
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1112
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 271
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1112
Składniki
CIASTO: W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy jajko, mąkę oraz rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia.
MASA SEROWA: Masło ucieramy mikserem razem z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Dodajemy ser i budyń. Ucieramy
KRUSZONKA: Z masła, mąki i cukru zagniatamy kruszonkę.
Wyrośnięte ciasto wykładamy na dużą blachę. Formujemy okrąg. Ciasto smarujemy masą serową. Układamy pokrojone śliwki. Owoce posypujemy kruszonką.
PIECZENIE: Ciasto odstawiamy jeszcze na 10 minut, aby podrosło. Pieczemy 45 minut w temp. 170 stopni.