Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe i szybkie do przygotowania,
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Składniki
CIASTO: W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy jajko, mąkę oraz rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia.
MASA SEROWA: Masło ucieramy mikserem razem z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Dodajemy ser i budyń. Ucieramy
KRUSZONKA: Z masła, mąki i cukru zagniatamy kruszonkę.
Wyrośnięte ciasto wykładamy na dużą blachę. Formujemy okrąg. Ciasto smarujemy masą serową. Układamy pokrojone śliwki. Owoce posypujemy kruszonką.
PIECZENIE: Ciasto odstawiamy jeszcze na 10 minut, aby podrosło. Pieczemy 45 minut w temp. 170 stopni.