Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkoptowa rolada z owocami to coś, czemu raczej trudno się oprzeć...;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem, odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywno, potem stale miksując dodawać etapami cukier. Na koniec przelać żółtka i dodać mąkę, zmiksować na najmniejszych obrotach. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez o. 20-25 min.
Z serka, jogurtu i cukru przygotować krem-całość dokładnie połączyć. Upieczone, jeszcze ciepłe ciasto zawinąć w wilgotną ściereczkę i odstawić do ostudzenia. Następnie ciasto odwinąć, posmarować kremem. Wszystkie owoce obrać ze skóry i pokroić w plastry lub kostkę, rozłożyć na kremie.
Zwinąć ciasto w roladę. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zwiniętą roladę posmarować śmietana i polać czekoladą. Na wierzchu można poukładać np. truskawki i świeże liście mięty. Schłodzić. Smacznego!