Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe chmurki bezowe"
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 64
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 437
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1069
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 64
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 437
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1069
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Miksując stopniowo, dodawaj po łyżce cukru. Wsyp mąkę, sok z cytryny, wymieszaj łyżką. Masę podziel na trzy części, do dwóch dodaj po odrobinie barwników spożywczych, wymieszaj.
Masę wykładaj łyżką. Beza lubi przyklejać się do papieru, więc zamiast kłaść ją na blachę z papierem, lepiej wyłóż bezy do ceramicznego naczynia.
Piecz przez 1,5 godz. w 140°C lub 5-7 godzin z otwartymi drzwiczkami w temp. 80°C.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień