Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybka propozycja dla miłośników słodkości, zwłaszcza tych najmniejszych. Bez obaw możecie przygotować je razem z dziećmi, gwarantuje wiele radości, okrzyków "wow", gdy będą wpatrywać się w szybkę piekarnika jak ciasteczka rosną i nieustannych pytań czy już są dobre ;) Aż w końcu wybuchu radości, gdy będzie można ich spróbować :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4405
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7329
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85682
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4405
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7329
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85682
Składniki
Mąkę pszenną, pełnoziarnistą i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodać jajka, żółtka, cukier, cukier waniliowy oraz śmietanę kwaśną. Wszystko wymieszać i wyrabiać ciasto (najlepiej rękami). Pod koniec wyrabiania dodać jedną szklankę cukierków i delikatnie wymieszać. Z gotowego ciasta wykrawać małe ciasteczka (ja użyłam małej szklaneczki). Na wykrojone ciasteczka ułożyć dodatkowo cukierki. Ciasteczka piec do zarumienienia przez ok. 10-15 min. w temp. 160-180 stopni. Smacznego !!!