Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybka propozycja dla miłośników słodkości, zwłaszcza tych najmniejszych. Bez obaw możecie przygotować je razem z dziećmi, gwarantuje wiele radości, okrzyków "wow", gdy będą wpatrywać się w szybkę piekarnika jak ciasteczka rosną i nieustannych pytań czy już są dobre ;) Aż w końcu wybuchu radości, gdy będzie można ich spróbować :)
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 423
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1044
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 397
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 423
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1044
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 397
Składniki
Mąkę pszenną, pełnoziarnistą i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodać jajka, żółtka, cukier, cukier waniliowy oraz śmietanę kwaśną. Wszystko wymieszać i wyrabiać ciasto (najlepiej rękami). Pod koniec wyrabiania dodać jedną szklankę cukierków i delikatnie wymieszać. Z gotowego ciasta wykrawać małe ciasteczka (ja użyłam małej szklaneczki). Na wykrojone ciasteczka ułożyć dodatkowo cukierki. Ciasteczka piec do zarumienienia przez ok. 10-15 min. w temp. 160-180 stopni. Smacznego !!!