Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...udany eksperyment z barwnikami,ale można oczywiście pominąć E...w przepisie i zrobić tradycyjne biszkopty z kolorową marmoladą :-) Polecam obie wersje.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 94
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2622
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106681
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2059
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 94
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2622
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106681
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2059
Składniki
Upiec 3 biszkopty,każdy z 2 jaj,1/3 szkl cukru, 3 łyżek mąki,1 łyżeczki proszku i kilku kropel zapachu oraz szczypty barwnika(ubić białka,utrwalić cukrem,dodać żółtka i zapach,a następnie przesianą mąkę,barwnik i proszek) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia,cienko rozsmarować ciasto i wstawić do gorącego piekarnika (200) piec 15-20 min.Po upieczeniu delikatnie oderwać papier od ciasta, przełożyć je na ściereczkę i zwinąć w roladkę.Zostawić do ostygnięcia.
W 3 garnuszkach podgrzać dżem,dodając do każdej porcji inną galaretkę.Zagotować do momentu rozpuszczenia galaretki.Po ostudzeniu,kiedy marmolada zacznie już gęstnieć przekładać masę na kolorowe biszkopty i zawijać w roladki.Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki,do całkowitego ściągnięcia dżemu.Ja użyłam dżemu brzoskwiniowego,z czarnej porzeczki i marmolady z jabłek i brzoskwiń (zielone nadzienie).
SMACZNEGO