Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...udany eksperyment z barwnikami,ale można oczywiście pominąć E...w przepisie i zrobić tradycyjne biszkopty z kolorową marmoladą :-) Polecam obie wersje.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Upiec 3 biszkopty,każdy z 2 jaj,1/3 szkl cukru, 3 łyżek mąki,1 łyżeczki proszku i kilku kropel zapachu oraz szczypty barwnika(ubić białka,utrwalić cukrem,dodać żółtka i zapach,a następnie przesianą mąkę,barwnik i proszek) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia,cienko rozsmarować ciasto i wstawić do gorącego piekarnika (200) piec 15-20 min.Po upieczeniu delikatnie oderwać papier od ciasta, przełożyć je na ściereczkę i zwinąć w roladkę.Zostawić do ostygnięcia.
W 3 garnuszkach podgrzać dżem,dodając do każdej porcji inną galaretkę.Zagotować do momentu rozpuszczenia galaretki.Po ostudzeniu,kiedy marmolada zacznie już gęstnieć przekładać masę na kolorowe biszkopty i zawijać w roladki.Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki,do całkowitego ściągnięcia dżemu.Ja użyłam dżemu brzoskwiniowego,z czarnej porzeczki i marmolady z jabłek i brzoskwiń (zielone nadzienie).
SMACZNEGO