Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...udany eksperyment z barwnikami,ale można oczywiście pominąć E...w przepisie i zrobić tradycyjne biszkopty z kolorową marmoladą :-) Polecam obie wersje.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 497
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 838
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 623
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 497
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 838
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 623
Składniki
Upiec 3 biszkopty,każdy z 2 jaj,1/3 szkl cukru, 3 łyżek mąki,1 łyżeczki proszku i kilku kropel zapachu oraz szczypty barwnika(ubić białka,utrwalić cukrem,dodać żółtka i zapach,a następnie przesianą mąkę,barwnik i proszek) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia,cienko rozsmarować ciasto i wstawić do gorącego piekarnika (200) piec 15-20 min.Po upieczeniu delikatnie oderwać papier od ciasta, przełożyć je na ściereczkę i zwinąć w roladkę.Zostawić do ostygnięcia.
W 3 garnuszkach podgrzać dżem,dodając do każdej porcji inną galaretkę.Zagotować do momentu rozpuszczenia galaretki.Po ostudzeniu,kiedy marmolada zacznie już gęstnieć przekładać masę na kolorowe biszkopty i zawijać w roladki.Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki,do całkowitego ściągnięcia dżemu.Ja użyłam dżemu brzoskwiniowego,z czarnej porzeczki i marmolady z jabłek i brzoskwiń (zielone nadzienie).
SMACZNEGO