Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , pięknie pachnące , zachwyci domowników i gości.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, garnek, trzepaczka, tarka nóż
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45651
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23134
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1379
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45651
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23134
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1379
Składniki
Jabłka obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach dodać cukier , usmażyć , pod koniec dodać galaretkę o smaku cytrynowym , wymieszać , przestudzić. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć biszkopty na nich wyłożyć jabłka.
Galaretki czerwone rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wymieszać z serkami homogenizowanymi , wyłożyć na ciasto.
Galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Pastylki miętowe pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser oraz krzepnącą galaretkę wymieszać , dodać pokrojone pastylki miętowe , wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Czekoladę zetrzeć na wiórki posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce około 3 godzin , podzielić na porcje.