Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , pięknie pachnące , zachwyci domowników i gości.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, garnek, trzepaczka, tarka nóż
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 98
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2719
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2334
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 98
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2719
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2334
Składniki
Jabłka obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach dodać cukier , usmażyć , pod koniec dodać galaretkę o smaku cytrynowym , wymieszać , przestudzić. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć biszkopty na nich wyłożyć jabłka.
Galaretki czerwone rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wymieszać z serkami homogenizowanymi , wyłożyć na ciasto.
Galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Pastylki miętowe pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser oraz krzepnącą galaretkę wymieszać , dodać pokrojone pastylki miętowe , wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Czekoladę zetrzeć na wiórki posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce około 3 godzin , podzielić na porcje.