Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , pięknie pachnące , zachwyci domowników i gości.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, garnek, trzepaczka, tarka nóż
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36649
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3665
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 541
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2920
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36649
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3665
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 541
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2920
Składniki
Jabłka obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach dodać cukier , usmażyć , pod koniec dodać galaretkę o smaku cytrynowym , wymieszać , przestudzić. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć biszkopty na nich wyłożyć jabłka.
Galaretki czerwone rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wymieszać z serkami homogenizowanymi , wyłożyć na ciasto.
Galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Pastylki miętowe pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser oraz krzepnącą galaretkę wymieszać , dodać pokrojone pastylki miętowe , wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Czekoladę zetrzeć na wiórki posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce około 3 godzin , podzielić na porcje.