Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10019
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9054
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6413
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10019
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9054
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6413
Składniki
Galaretkę o smaku kiwi rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, wlać do głębokiego talerza , pozostawić do zakrzepnięcia. Zakrzepniętą pokroić w kostkę. Biszkopty pokruszyć ułożyć na dnie pucharka. Pokrojoną galaretkę podzielić na 4 części i po połowie umieścić w pucharku na biszkopcie.
Kiwi obrać zblendować , włożyć do rondelka dodać 1/2 szklanki wody , zagotować , wymieszać z galaretką o smaku kiwi , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wymieszać z serkami , po porcji , wyłożyć do pucharków , a następnie resztę pokrojonej galaretki.
Mandarynki obrać, rozebrać na cząstki i ułożyć na galaretce.
Galaretkę o smaku malinowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, mocno schłodzoną , po porcji wlać na mandarynki, gdy będzie zaczynała krzepnąć , posypać słupkami migdałowymi. Schłodzić 2 godziny.