Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1575
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 917
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1575
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 917
Składniki
Galaretkę o smaku kiwi rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, wlać do głębokiego talerza , pozostawić do zakrzepnięcia. Zakrzepniętą pokroić w kostkę. Biszkopty pokruszyć ułożyć na dnie pucharka. Pokrojoną galaretkę podzielić na 4 części i po połowie umieścić w pucharku na biszkopcie.
Kiwi obrać zblendować , włożyć do rondelka dodać 1/2 szklanki wody , zagotować , wymieszać z galaretką o smaku kiwi , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wymieszać z serkami , po porcji , wyłożyć do pucharków , a następnie resztę pokrojonej galaretki.
Mandarynki obrać, rozebrać na cząstki i ułożyć na galaretce.
Galaretkę o smaku malinowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, mocno schłodzoną , po porcji wlać na mandarynki, gdy będzie zaczynała krzepnąć , posypać słupkami migdałowymi. Schłodzić 2 godziny.