Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niby sernik, na kruchym spodzie. Ciasto z jogurtami i kolorowymi budyniami . Ciasto z malinami, wyszło pyszne.
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować. Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z połową cukru,serem a potem z jogurtami ale na niskich obrotach miksera.Stopniowo dolewać olej, i zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Rozdzielić do 5 miseczek. Do każdej przesiać po odpowiednim budyniu i wymieszać.Do 2 dodać dodatki i wymieszać.
Na ciasto kłaść w różnych miejscach po 2 łyżki masy, aż do wyczerpania.
Porozrzucać maliny.
Piec ok.70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia.
polewa-Polewę rozpuścić w/g wskazówek na opakowaniu. Polać zimny jogurtowiec w esy-floresy. Kroić aż stężeje.