Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 142
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 39
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 142
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 39
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 182
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dodaj szczyptę soli, cukier biały i wanilinowy. Ucierając, wbijaj po jednym jajku. Dolej olejek rumowy.
Mąkę wymieszaj z proszkiem, po czym dołóż do masy z rozdrobnionymi bakaliami.
Przełóż całość do wyłożonej pergaminem keksówki i piecz godzinę w 180°C.
Keks wyjmij z formy i dowolnie udekoruj.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax