Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z akcentami jesieni jabłka i pigwy.Doskonałe do porannej kawy.
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 27
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 197
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 141
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1372
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 79
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 14
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 27
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 197
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 141
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1372
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 79
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 14
Składniki
Jajka oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając 16 dag cukru.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Żółtka ubić.Ubite z cukrem białka połączyć z żółtkami.Dodawać stopniowo mąkę oraz mak i delikatnie mieszać do wyczerpania składników.Blaszkę 24x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć ciasto.Piekarnik rozgrzać,do 180 stopni,piekarnik można włączyć wcześniej aby się rozgrzał i przygotowane ciasto wstawić od razu do pieczenia Piec 20 min. lub do suchego patyczka..
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach.Pigwę również utrzeć na tarce.Razem włożyć do garnka dodać 10 dag cukru usmażyć.Masa jabłkowo- pigwowa jest lekko kwaskowa, więc jeżeli ktoś chce słodkie to musi zwiększyć porcję cukru do smażenia.
Na upieczone ciasto wyłożyć usmażone jabłka z pigwą.
Przykryć ciastkami pettit berry.
Krem Karpatka w 5 minut przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając mleko ,wyłożyć na herbatniki.Schłodzić
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody,odstawić do stężenia.Tężejącą galaretkę wyłożyć na krem posypać migdałami tyle ,ile kto lubi.