Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik przygotowany na bazie herbatników, musu truskawkowego i śmietany to pyszne połączenie. Łatwy do zrobienia, rozkosz dla podniebienia.
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 66
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 864
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6994
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 445
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 66
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 864
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6994
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 445
Składniki
Wodę, masło, kakao, cukier waniliowy i cukier kryształ włożyć do garnka, gotować przez 2 minuty. Zdjąć z ognia przestudzić, zmiksować z mlekiem w proszku.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć herbatnikami. Taką samą ilość herbatników odłożyć, resztę pokruszyć
Następnie wymieszać z pokruszonymi herbatnikami
Przełożyć do przygotowanej tortownicy.
Na masę ułożyć pozostałe herbatniki.
Mus truskawkowy: Oczyszczone z szypułek truskawki włożyć do rondla. wsypać cukier zagotować, zmiksować. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody, połączyć z owocami, przestudzić
Krzepnący mus wylać na herbatniki, na masie czekoladowej, odłożyć do lodówki do stężenia.
Pianka: Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzącej wody, przestudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. następnie ciągle obijając dodawać stopniowo przestudzoną galaretkę i dżem. 3-4 łyżki ubitej pianki wymieszać z kakao, resztę wyłożyć na mus.
Ozdobić kakaową pianką i słodkim kakao. Włożyć do lodówki na 1-1,5 godziny