Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Biały ser przetrzeć przez sito. Z mąki, margaryny i twarogu zagnieść ciasto. Rozwałkować je na placek grubości 1 cm. Owoce umyć, osuszyć, nacinając śliwki, wyjąć pestki. W miejsce pestek włożyć po kostce cukru. Ciasto pokroić na kwadraty o boku 8 cm. Na każdym kwadracie położyć śliwkę, zlepić nad nią ciasto tworząc kopertę. Ciastka ułożyć na suchej blaszce. Piec w 200°C na złoty kolor. Przed poda