Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 982
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 93
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 982
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 93
Składniki
Biały ser przetrzeć przez sito. Z mąki, margaryny i twarogu zagnieść ciasto. Rozwałkować je na placek grubości 1 cm. Owoce umyć, osuszyć, nacinając śliwki, wyjąć pestki. W miejsce pestek włożyć po kostce cukru. Ciasto pokroić na kwadraty o boku 8 cm. Na każdym kwadracie położyć śliwkę, zlepić nad nią ciasto tworząc kopertę. Ciastka ułożyć na suchej blaszce. Piec w 200°C na złoty kolor. Przed poda