Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Składniki
Piec zalanczamy na 165 stopni,góra/dól.Tortownica o srednicy 26 cm wykladamy papierem do pieczenia.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta mase.Dodajemy przesiane maki z kakao i za pomoca szpatulki mieszam do polaczenia skladników.
Ciasto wylewamy do tortownicy i pieczemy ok 45 min.Po upieczeniu zostawiamy do ostygniecia.
Nastepnie z biszkoptu scinamy góre i za pomoca lyzki wyjmujemy srodkowa czesc do miski ,nastepnie wszystko kruszymy(na filmiku jest wszystko dokladnie pokazane)Biszkopt mozemy nasaczyc mlekiem.
Na spód biszkoptu wykladamy dojrzale banany które przecielam w zdlóz.Zimna smietane ubijamy z cukrem i fixsami na sztywno.Na koniec dodajemy posiekana gorzka czekolade i krótko razem laczymy.
Smietane ukladamy na bananach w ksztalcie kopca,wszystko posypujemy okruchami.Zostawiamy w lodówce przez noc.Smacznego!