Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopiec kreta to pyszne ciasto czekoladowe z masą śmietanową i bananami.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1686
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18585
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6322
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1140
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1686
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18585
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6322
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1140
Składniki
Mąkę wymieszać z kakaem, proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubić razem z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodać po trochu wymieszaną mąkę, olej i mleko. Ciasto przelać do tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku do 160 St. C przez ok. 40 minut (ciasto sprawdzić drewnianym patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto upiekło się). Ostudzone ciasto wyjąć z tortownicy, ściąć jego wierzch - ok. 2 cm i wydrążyć środek, tak aby spód miał ok. 2-3 cm grubości. Ściętą górę ciasta pokruszyć rękoma, odłożyć na bok.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Banany obrać ze skórki,pokroić w krążki i skropić sokiem z cytryny. Banany ułożyć na spodzie ciasta, nałożyć ubitą masę śmietanową w kształt kopca. Wierzch posypać pokruszonym uprzednio biszkoptem. Ciasto schłodzić minimum 2 godziny.