Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ze smaczniejszych ciast, chociaż pracochłonne. Najlepiej rozłożyć sobie pieczenie na dwa dni.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 56
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 56
Składniki
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i resztę składników. Rozlać do dwóch jednakowych blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Piec około 10-15 minut w temp. 170 stopniach Odlać sok z brzoskwiń i dopełnić do 2 szklanek wodą. Zagotować. W wodzie rozrobić budynie, mąkę i żółtka. Ugotować budyń. Ostudzić. Osobno utrzeć miękkie masło i łączyć z zimnym budyniem. W ponczu moczymy delicje. Przełożenie ciasta: Ciasto bakaliowe-krem-delicje nasączone ponczem-krem-ciasto bakaliowe-krem-drobno pokrojone brzoskwinie-galaretka.