Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szarlotka bardzo smaczna i efektownie wyglądająca
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2532
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1661
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1597
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2532
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1661
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1597
Składniki
Posiekaj mąkę z masłem, dodaj cukier i żółtka, na końcu śmietanę. Szybko wyrób zwartą kulę i odstaw do lodówki na minimum 30 min. Ja wylepiam tortownicę od razu 2/3 ciasta, a 1/3 wstawiam do zamrażarki. Tortownicę (średnica 22 cm) z ciastem - do lodówki.
2/3 jabłek pokrój w średnią kostkę, resztę zetrzyj na grubej tarce. Przesyp cukrem i cynamonem, dodaj rodzynki i odstaw na ok 30 min. Po tym czasie odciśnij sok z jabłek i wyłóż je do tortownicy wylepionej ciastem i lekko ugnieć.
Pozostałe ciasto (to z zamrażarki) zetrzyj na grubej tarce na wierzch. Piec ok godziny w temp. 180 stopni C. Po przestudzeniu posyp pudrem.