Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknami zrobiło się bardzo mroźno, więc warto przygotować coś na rozgrzanie :) Najlepsza i bardzo prosta będzie korzenna szarlotka :) Kto chce kawałek? :)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22780
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 501
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22780
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 501
Składniki
150 g mąki pszennej 100 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 30 g cukru łyżeczka imbiru łyżeczka cynamonu 1 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 jajko 2 kg jabłek Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i podgrzewamy wraz z cynamonem. Do miski wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 15 minut i wycinamy dwa 16cm koła. Składamy w rancie, na dno kładziemy ciasto, następnie nakładamy rozpadnięte jabłka i przykrywamy kolejnym blatem. Na wierzch układamy paski z ciasta i pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Smacznego!