Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to pyszne kuleczki, które można przygotować z różnych, czerstwych kawałków ciasta i ciasteczek. Ja do bajaderek wykorzystałam kawałek piernika, serek mascarpone i bakalie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1826
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19562
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1826
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19562
Składniki
Ciasto zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę pomarańczową, kakao, mieszankę studencką z posiekanymi orzechami, alkohol lub sok z cytryny.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku cukrem pudrem.
Z przygotowanej masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, połowę obtoczyć w wiórkach kokosowych a resztę w słodkim kakao. Tak przygotowane bajaderki schłodzić w lodówce lub odłożyć na 1-2 godziny w chłodne miejsce.