Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to pyszne kuleczki, które można przygotować z różnych, czerstwych kawałków ciasta i ciasteczek. Ja do bajaderek wykorzystałam kawałek piernika, serek mascarpone i bakalie.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Ciasto zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę pomarańczową, kakao, mieszankę studencką z posiekanymi orzechami, alkohol lub sok z cytryny.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku cukrem pudrem.
Z przygotowanej masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, połowę obtoczyć w wiórkach kokosowych a resztę w słodkim kakao. Tak przygotowane bajaderki schłodzić w lodówce lub odłożyć na 1-2 godziny w chłodne miejsce.