Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to pyszne kuleczki, które można przygotować z różnych, czerstwych kawałków ciasta i ciasteczek. Ja do bajaderek wykorzystałam kawałek piernika, serek mascarpone i bakalie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Składniki
Ciasto zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę pomarańczową, kakao, mieszankę studencką z posiekanymi orzechami, alkohol lub sok z cytryny.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku cukrem pudrem.
Z przygotowanej masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha, połowę obtoczyć w wiórkach kokosowych a resztę w słodkim kakao. Tak przygotowane bajaderki schłodzić w lodówce lub odłożyć na 1-2 godziny w chłodne miejsce.