Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. W garnuszku należy roztopić masło, zdjąć z palnika. Do gorącego wsypać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Jajka roztrzepać, dodać ekstrakt z wanilii, cukier i wymieszać. Dodać letni sos czekoladowy. Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto wylać do formy 20/25 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160* 25 minut. Upieczone ciasto wyjąć i wystudzić. Wystudzone ciasto smarujemy powidłami śliwkowymi Składniki na krem zmiksować ze sobą. wykonanie polewy; Śmietankę należy podgrzać do momentu, aż pojawią się na powierzchni bąbelki, następnie wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie gęsty jednolity sos.