Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kostka BRW- Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 315
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 315
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Składniki
Spód Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki dodać masło i zmiksować do chwili aż ciasteczka wchłoną masło. Następnie przełożyć do formy i wyrównać spód. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Masa mascarpone Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklany goręcej wody odsawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubić mikserem z cukrem pudrem. Gdy jest już ubita na sztywno cały czas miksując po łyżce dodajemy, mascarpone. Do masy serowej dodać ostudzoną żelatynę wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Na spód ciasteczkowy wyłożyć masę mascarpone i wyrównać, ponownie wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić do stężenia. Umyte oraz odszupułkowane truskawki ułożyć na masie mascarpone i zalać tężejącą galaretką. Przechowywać w lodówce.