Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kostka BRW- Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 833
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5051
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 833
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5051
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Spód Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki dodać masło i zmiksować do chwili aż ciasteczka wchłoną masło. Następnie przełożyć do formy i wyrównać spód. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Masa mascarpone Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklany goręcej wody odsawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubić mikserem z cukrem pudrem. Gdy jest już ubita na sztywno cały czas miksując po łyżce dodajemy, mascarpone. Do masy serowej dodać ostudzoną żelatynę wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Na spód ciasteczkowy wyłożyć masę mascarpone i wyrównać, ponownie wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić do stężenia. Umyte oraz odszupułkowane truskawki ułożyć na masie mascarpone i zalać tężejącą galaretką. Przechowywać w lodówce.