Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kostka BRW- Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Składniki
Spód Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki dodać masło i zmiksować do chwili aż ciasteczka wchłoną masło. Następnie przełożyć do formy i wyrównać spód. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Masa mascarpone Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklany goręcej wody odsawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubić mikserem z cukrem pudrem. Gdy jest już ubita na sztywno cały czas miksując po łyżce dodajemy, mascarpone. Do masy serowej dodać ostudzoną żelatynę wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Na spód ciasteczkowy wyłożyć masę mascarpone i wyrównać, ponownie wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić do stężenia. Umyte oraz odszupułkowane truskawki ułożyć na masie mascarpone i zalać tężejącą galaretką. Przechowywać w lodówce.