Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W sporej misce wymieszać pokruszone precle z masłem i cukrem. Mieszanką wyłożyć przygotowaną formę, dobrze dociskając. Włożyć na 10 minut do piekarnika.
W misie miksera wymieszać jajka, cukier, mąkę, tequilę, sok i skórkę z limonki. Wylać na podpieczony spód, włożyć do piekarnika na kolejne 30-35 minut, aż masa się zetnie.
Wystudzony deser pokroić na kawałki, oprószyć cukrem pudrem.