Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to pyszna kostka piernikowa z kremem budyniowym. Efektowny deser na zakończenie wyjątkowego wieczoru. Jest w tym zarówno prostota, jak i smak. Samo ciasto jest szybkie do wykonania. Aromat przypraw piernikowych w sposób łagodny łączy się z kremem budyniowym. Moim zdaniem taka kostka sprawdzi się na różnych uroczystościach.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1670
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 233
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 561
Witam serdecznie!!! Dzisiaj polecam pyszne śledzie wigilijne w zalewie octowe...
Odsłon: 19494
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1670
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 233
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 561
Witam serdecznie!!! Dzisiaj polecam pyszne śledzie wigilijne w zalewie octowe...
Odsłon: 19494
Składniki
Ciasto piernikowe: Masło rozpuszczam i studzę. Jajka ubijam wraz z cukrem na puch. Dodaję miód i rozpuszczone masło. Miksuję. Dodaję mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia. Miksuję. Całość piekę w kwadratowej formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia przez około 65 minut w 180 stopniach. Studzę. Dzielę na trzy części. Krem budyniowy: 250 ml mleka zagotowuję z cukrem. W pozostałym rozpuszczam mąkę, budynie i żółtka. Dodaję do gotującego się mleka. Mieszam do momentu powstania gęstego budyniu. Studzę. Miękkie masło ubijam na puch. Dodaję zimny budyń. Miksuję na krem. Ciasto przekładam kremem budyniowym. Dowolnie dekoruję. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.