Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chce Wam pokazać bardzo prosty, szybki a zarazem efektowny przepis na każde przyjęcie mniej czy bardziej wystawne. Uważam, że mono porcje dobrze wyglądają więc nie dość ,że potrawa pyszna to jeszcze jest super ozdobą stołu. Tym razem są to mini serniki w cieście francuskim można wrzucić do nich również różne owoce w moim przypadku były to razem maliny.
Mikser, dwie misy, lopatka, foremki do muffinek
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35652
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 367
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9171
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35652
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 367
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9171
Składniki
Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów, wyłożyć nimi małe foremki do muffinkow tak aby Ciasto wystawało poza foremkę. 1) Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać miękkie masło i dalej miksować. Do masy jajecznej dodawać porcjami ser cały czas miksując. Dodać proszek budyniowy chwilę miksować. Na koniec dodać ubite białka na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Tak przygotowaną masę serową rozkładać do muffinek wyłożonych ciastem francuskim. (Jeżeli ktoś chce użyć owoców to poukładać na masę serową) Brzegi ciasta posmarować żółtkiem albo mlekiem. Wstawić do piekarnika na ok 30 min 180°C. Po upieczeniu i wystudzeniu opruszyc cukrem pudrem