Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Walentynkowe koszyczki,ciekawie wyglądaja i są bardzo smaczne. Świetnie nadają się też na tłusty czwartek. Serdecznie polecam:)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5908
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5908
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Ugotować budyń w 400ml mleka. Formę do muffinek wysmarować roztopionym masłem. Oddzielić 3 płaty ciasta filo od reszty.Pozostałe ciasto zapakować i dać dolodowki. Ciasto złożyć razem i podzielić na 4 części,w sumie wyjdzie 12 koszyczków. Każdą podłużną część jeszcze raz podzielić na 3 części( kwadraty) Plastry kwadratowe smarować cieńko masłem,kłaść w poprzek następny płat,posmarować i na wierzch pozostały również posmarować masłem. Wkładać tak przygotowane koszyczki do formy. Na spód dać łyżeczkę budyniu,łyżeczkę marmolady i zapiec w piekarniku na złoty kolor. Piec w 200st.góra-doł.
Letnie wyjąć na tacę wyłożoną ręcznikiem papierowym. Każdy koszyczek udekorować kiwi i kawałeczkami pomarańcza. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!